SKUPINA PV

Sporočila za medije

19.09.2017

Časopis Rudar – rudarska tradicija je neomajna

Izšla je težko pričakovana tretja številka časopisa Rudar v tem letu. Glede na to, da je prva po 3. juliju, ko smo obeležili rudarski praznik, je praznično obarvana.

Uvodnik je namenjen prenovi organiziranosti družbe HTZ v luči optimizacije. Direktorica družbe verjame, da bomo tudi po vpeljavi nove sistematizacije vsi stremeli k skupnim ciljem, saj lahko le tista ladja, kjer posadka deluje kot eno, prepluje širna morja in oceane.

Naj živi nam večno, naš rudarski srečno je naslov prvega članka v rubriki Z delom se vse doseže. V njem je zapisano vse o letošnjem Skoku čez kožo na katerem smo v svoje vrste sprejeli 49 novincev. Istega dne smo pripravili srečanje jubilantov Skupine PV, saj se zavedamo, da so zaposleni temeljni kamen podjetja. Objavljamo obvestilo o preoblikovanju Premogovnika Velenje iz delniške družbe v družbo z omejeno odgovornostjo ter poročamo o proizvodnji premoga v letu 2017, ki je do zdaj v skladu z letnim načrtom. Obeležili smo 110 let Rudarske reševalne čete PV, uspešni pa smo tudi pri pridobivanju evropskih sredstev za raziskave in razvoj. S prehodom na nov plačni sistem Kopa smo prešli na novo obliko plačilne liste, zato smo se odločili, da podamo pojasnitve glede posameznih postavk.

Povzetek nadaljevanja 25. seje Odbora Sklada obveznega dodatnega pokojninskega zavarovanja objavljamo v rubriki Podjetje smo ljudje. V njej smo zapisali še o imenovanju generalnega direktorja HSE, rudarski tradiciji v Zabukovici ter spremenjenem načinu registracije prihoda v jamo in izhoda iz nje. Aktiv Rdečega križa PV vabi v svoje vrste, sodelavec, ki ga predstavljamo pa pravi, da »trenira trdo, da zmaguje lahko.«
Med zaposlenimi se poraja veliko vprašanj na temo sistematizacije, zato v rubriki Skupina Premogovnik Velenje predstavljamo odgovore na najpogostejša vprašanja. Park Muzeja premogovništva Slovenije je dobil novi prireditveni prostor, ki so ga prvo septembrsko soboto zaznamovala številna dogajanja. Pišemo tudi o družbi RGP, ki je prevzela gradnjo mostu čez potok Struga.

Tretji polčas namenjamo uspehom premogovniških gasilcev ter sodelavca, ki je osvojil naslov državnega prvaka v športnem padalstvu. V tej rubriki najdete tudi fotografske utrinke iz 57. Skoka čez kožo ter oglasna sporočila in zahvale.

Časopis Rudar lahko prelistate v spletni različici na naslovu http://www.rlv.si/si/za-medije/rudar/1584.

Prijetno branje!
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas