SKUPINA PV

Sporočila za medije

29.06.2009

Otvoritev poletne turistične sezone na Golteh

V gorskem turističnem centru Golte v Zgornje Savinjski dolini so 24. junija 2009 otvorili poletno turistično sezono, ki bo trajala do 13. septembra letos. Nihalka bo vozila vsak dan, pripravili so tudi pester program poletnih aktivnosti, od tabora za otroke v okviru planinskih dogodivščin, do hotelskih programov s poudarkom na pohodništvu in bivanju v zdravem planinskem okolju na več kot 1.500 metrih nadmorske višine.

Otvoritev sezone je vodstvo podjetja Golte d.o.o. obogatilo z dobrodelno noto ter poslovne partnerje in obiskovalce v okviru programa Slovenija hodi, ki bo na Golteh potekal od 28. junija do 5. julija letos, povabilo k prostovoljnim prispevkom za pomoč varovancem Materinskega doma v Mozirju.  Direktor družbe Ernest Kovač je predstavnici Materinskega doma Golte izročil letno prenosljivo smučarsko vozovnico in darilni bon za vključitev nekaj otrok v program »Naučimo se smučati.« Vabilu k donaciji so se že odzvali nekateri posamezniki ter slovenska podjetja, tako, da  znaša denarni izkupiček prvega dne dobrodelne akcije nekaj nad 3.000 evri. V skrinjico pri blagajni nihalke in v Hotelu Golte bodo obiskovalci lahko prispevali do vključno 5. julija letos.

Direktor Kovač je poudaril, da je bila minula zimska sezona enako dobra kot ostale, številke iz poslovanja so pozitivne, družba ima 30.000 evrov čistega dobička, ki pa ga bo v celoti namenila za uresničitev razvojnih načrtov. Že v naslednji sezoni je predvidena posodobitev hotela, ki bo prinesla 120 novih ležišč, zagotovila wellnes ponudbo in možnost dodatnih storitev s kongresno dvorano in fitnesom.

Predsednik nadzornega sveta družbe Golte d.o.o., sicer direktor HTZ Velenje, dr. Vladimir Malenkovič je na priložnostni novinarski konferenci kot ključna cilja vodstva in nadzornega sveta izpostavil: prvič željo, da postane Golte prepoznaven v širši javnosti kot ponudnik programov in turistične ponudbe skozi celo leto in drugič, da skupaj z družbeniki zagotovijo dovolj kapitala za smele razvojne načrte. Ob tem je poudaril, da se celotna investicija razvojnih načrtov Golte d.o.o. ocenjuje na približno 18 milijonov evrov, zaprta finančna konstrukcija pa predvideva pokritje s sredstvi iz dokapitalizacije, zadolževanja na trgu kapitala in pridobitve nepovratnih sredstev.

Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas