06.04.2010

Omizje na temo "ENERGETSKA PRIHODNOST SLOVENIJE"

V sredo, 7. aprila 2010, bo ob 23.30 uri, na RTV Slovenija, potekalo omizje na temo »Energetska prihodnost Slovenije«. Na omizju bo skupaj z zasedbo vodilnih energetikov oz. strokovnjakov sodeloval tudi dr. Milan Medved, direktor Premogovnika Velenje.

Kakšna bo energetska prihodnost Slovenije? Nam bo uspelo do leta 2020 zagotoviti 25 odstotkov obnovljivih virov energije? Kakšni so argumenti za in proti gradnji 6. Bloka Termoelektrarne Šoštanj? Kaj predvideva v zvezi z nuklearko nacionalni energetski program? Bomo v prihodnje porabili manj energije? Na ta in druga vprašanja bodo poleg dr. Milana Medveda odgovarjali še dr. Uroš Rotnik, direktor Termoelektrarne Šoštanj, mag. Stane Merše, vodja Centra za energetsko učinkovitost IJS, mag. Nina Štros, predstavnica Greenpeace Slovenija, mag. Janez Kopač, generalni direktor Direktorata za energijo na Ministrstvu za gospodarstvo in Radko Istenič, Izobraževalni center za jedrsko tehnologijo IJS. Omizje bo vodila novinarka Vida Petrovčič.

Vabljeni k ogledu!