SKUPINA PV

Sporočila za medije

07.03.2012

Splet nesrečnih okoliščin povzročil nesrečo v Premogovniku Velenje

V torek, 6. marca 2012, ob 18.20 uri je v jami Premogovnika Velenje zaradi spleta nesrečnih okoliščin prišlo do nesreče, v kateri sta se poškodovala dva rudarja.

Nesreča se je zgodila na jamskem odkopu v severozahodnem delu, ko je pridobivalno nakladalni stroj med pripravo prostora za zamik transporterja  prišel v stik z večjim kosom železa skritega  v premogu. Prišlo je do udarca pravilno nameščene jeklene vrvi montažnega vitla nad strojem, ki služi za montažo podporja. Pri tem se je jeklena vrv utrgala in poškodovala dva rudarja. Eden je utrpel lažje poškodbe glave in vratu, drugi pa je utrpel poškodbo reber in udarec v ledveni del. Rudarja sta bila takoj po dogodku s strani sodelavcev ustrezno oskrbovana in transportirana iz jame. Oba rudarja bosta po zagotovilih zdravstvenega osebja popolnoma okrevala.

Kmalu po dogodku je delovišče obiskal glavni rudarski inšpektor. Preiskava o dogodku še poteka.

Kljub najsodobnejši tehnologiji, ki jo imamo v Premogovniku Velenje, je delo rudarjev še vedno delo v posebnih razmerah, za katere imamo predpisane posebne varnostne ukrepe, ki jih dosledno izvajamo, žal pa prihaja tudi do takšnih okoliščin, kot je bila včerajšnja.

Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas