SKUPINA PV

Skok čez kožo 2008


Več kot 300 uniformiranih rudarjev je 28. junija ob 17.30 s Titovega trga krenilo na pot proti mestnemu stadionu.

Godbenike in parado je na stadionu pričakala množica, ki se je kot reka stekala na tribune že pred peto uro.

Dr. Milan Medved, direktor Premogovnika Velenje: »Mladi naj tudi danes vidijo, da je rudarski poklic lep, a še vedno – kljub vsej napredni tehnologiji in razvoju – težak, ki daje kruh številnim družinam.«

Za naj sodelavca v Premogovniku Velenje je bil izbran vodja odkopa Jože Virbnik. V HTZ so za najboljšega sodelavca izbrali elektro nadzornika Vilija Grma, v PV Invest vodjo projektov rudarskih škod Tino Čoklc in v RGP tehnologa Iztoka Esiha (od leve).

Najboljša delovna skupina Spodnja Sava, ki je izvajala vrtalno-minerska dela pri poglobitvi struge reke Save v sklopu izgradnje HE Krško.

Najboljša delovna skupina v Premogovniku Velenje člani izmene št. 13 obrata Priprave.

V šolskem letu 2007/08 je v Šolskem centru Velenje končalo izobraževanje 14 rudarjev, 9 rudarskih tehnikov, 10 strojnikov, 4 elektrikarji in 14 inženirjev rudarstva in geotehnologije.

Letošnjih pet najboljših dijakov: Nejc Skarlovnik, David Verhovšek, Matej Venta, Tomaž Srebotnik in Matej Skaza (od leve).

Geslo častnega skakača dr. Uroša Rotnika, direktorja TEŠ: »V 'tešu' lahko vsak potrdi, da se iz šaleškega 'kolna' najboljši 'štrom' dobi. Tega so tudi v Holdingu Slovenske elektrarne zelo veseli, zato bomo v prihodnje sigurno več denarja prejeli. S tem denarjem bomo blok 6 zgradili in se vsaj še 50 let skoka čez kožo veselili.«

Ob domiselnih geslih novincev in šaljivih zbadljivkah vodje ceremoniala je uživala več kot 3.000 glava množica na tribunah.

Kamerati, tukaj sem pred vami mlad in ponosen, ker prihajam v stan, kateremu bom zvest in predan. Vsem rudarjem nazdravljam z vrčem piva, naj bo sreča med nami večno živa. SREČNO!

Ob Velenjskem jezeru je bilo na rudarskem pikniku veselo dolgo v noč.
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas