SKUPINA PV

Večer serenad Rudarskega okteta Velenje


Romantične zgodbe, čustvene melodije, doživeta interpretacija in odlični izvajalci so zaznamovali večer serenad Rudarskega okteta Velenje in njihovih gostov.

26. januarja 2013 je bila Orgelska dvorana Glasbene šole Frana Koruna Koželjskega Velenje prežeta z nepozabno energijo glasbenih izvajalcev.

Večer serenad Rudarskega okteta Velenje ni pustil ravnodušnih niti najbolj zahtevnih poslušalcev.

Že v uvodu so člani okteta v pesmih Spomin na zimski večer, Na trgu in Ponoćna serenada dokazali, da v sebi nosijo ljubezen do petja.

Verzi, ki zaznamujejo spomine in burijo domišljijo, so zazveneli tudi iz ust sopranistke Petre Turk Rupreht,

ki je odpela čudovito arijo O mio babbino caro in Jesensko pesem.

V skladbah Ciganka Marija in napolitanski O sole mio se je predstavil tenorist Sergej Rupreht.

Koncert sta popestrila dijaka Šolskega centra Velenje, ki sta na simpatičen način spodbudila razmišljanje o ljubezni nekoč in danes.

V pesmi Kaj pa je tebi, ljubica sta se zakonca Rupreht pridružila še članom Rudarskega okteta Velenje.

Koncert je bil priložnost za zahvalo mag. Marjanu Kolencu, predsedniku okteta med letoma 1993–2013.

»Zahvaljujem se zdajšnjim in nekdanjim članom okteta za priložnost, da sem lahko kar dvajset let užival na koncertih, kot je današnji, ter drugih nastopih in nepozabnih druženjih," je povedal.

Umetniška vodja Rudarskega okteta Velenje Danica Pirečnik je povedala, da je bilo izhodišče za izbor koncertnega programa poezija:

»Če izbiramo skladbe iz obdobja romantike, imamo za podlago vedno besedila svojih pesnikov, kot so Kette, Murn, Jenko in drugi, saj je pesem v bistvu odpeta poezija."
   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas