SKUPINA PV

Klementina Golija v Muzeju premogovništva Slovenije


V Muzeju premogovništva Slovenije v Velenju so 14. maja odprli razstavo akademske slikarke in magistrice likovnih umetnosti Klementine Golije,

ki živi in dela kot samostojna likovna umetnica v Kranju.

Klementina Golija, ki je imela doslej 93 samostojnih razstav in je sodelovala na več kot 200 skupinskih predstavitvah doma in v tujini, je na odprtju povedala:

»Razstavljena dela, ki sem jih poimenovala cikel oko – okno v dušo, sem ustvarjala od leta 2010 do 2013."

Slikarkino razstavo je likovna kritičarka Milena Zlatar pojasnila takole:

»Moj zapis k tej razstavi nosi naslov Umetničin pogled, saj sem želela, da opazite komunikacijo med nami in različne poglede.

Naši pogledi so tisti, s katerimi zaznavamo in beremo umetničine slike. Likovni kritiki smo kot tretje oko, ki pomagamo izbirati in pojasnjevati njihova dela."

Novo razstavo je na pot pospremil Stojan Špegel, vodja Muzeja premogovništva Slovenije, katerega podzemni del je bil nedavno popolnoma prenovljen:

»Iz vmesnega prostora slik Klementine Golija vije izredna pozitivnost, ki je v današnjem času še toliko bolj pomembna."

Odprtje razstave so popestrili učenca in dijakinja Glasbene šole Frana Koruna Koželjskega Velenje. Na harmoniko sta v duetu zaigrala Nejc Zajc in Slavko Lesnik.

Na violončelu je čarobno melodijo ustvarila Barbara Mohorko.
 
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas