SKUPINA PV

Uspešno srečanje slovenskih rudarskih reševalnih enot v PV


Premogovnik Velenje je 4. oktobra 2013 v okviru 5. dnevov zaščite in reševanja gostil predstavnike rudarskih reševalnih enot Slovenije.

Na srečanju, ki je bilo že 38. po vrsti, so strokovnjaki tehničnemu kadru rudarskih podjetij predstavili novosti na področju reševanja ter varnosti in zdravja pri delu.

Na strokovnem posvetu je prisotne nagovoril predsednik Uprave dr. Milan Medved, ki je poudaril, da sta varnost in zdravje zaposlenih eden glavnih strateških ciljev podjetja, zato jima v podjetju posvečajo posebno pozornost.

Po pozdravu p. p. direktorice Inšpektorata RS za energetiko in rudarstvo mag. Suzane Macolič so svoje poglede podali strokovnjaki

iz Premogovnika Velenje, Rudnika Trbovlje Hrastnik, Marmorja Sežana, Rudnika živega srebra Idrija v likvidaciji, Podzemlja Pece, Nafte Geoterm in Uprave RS za zaščito in reševanje.

V dopoldanskem času je bila na območju Premogovniku Velenje organizirana skupna rudarska reševalna vaja,

v kateri so sodelovali člani rudarskih reševalnih enot Slovenije.

Namen izvedbe vaje je bil preizkusiti strokovno usposobljenost rudarskih reševalnih enot za namen reševanja v primeru rudniške nesreče

v sodelovanju z interventnimi gasilskimi enotami.

Predpostavka reševalne vaje je bil požar na sončnih celicah na strehi Reševalne postaje,

ki je povzročil prehod dimnih plinov skozi jašek NOP v jamo Premogovnika Velenje.

V uspešni vaji sta med drugim sodelovala reševalna četa in

Prostovoljno industrijsko gasilsko društvo Premogovnika Velenje.

Analiza vaje

Dogodka se je udeležilo tudi 48 atašejev v Sloveniji iz različnih evropskih ter svetovnih institucij, povezanih s področjem zaščite in reševanja.

Poleg vaje so si ogledali še Reševalno postajo, zbirko reševalne opreme, dimno komoro, prikaz nameščanja reševalnih aparatov in VTIS.

Premogovnik Velenje je svojo opremo za reševanje predstavil tudi v šotoru na Titovem trgu v Velenju,

kjer je Uprava RS za zaščito in reševanje v sodelovanju z Mestno občino Velenje pripravila dinamične predstavitve reševalnih služb, društev in organizacij.
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas