SKUPINA PV

HTZ Velenje osvojil zlato priznanje za inovacijo v SAŠA regiji, Premogovniku dve srebrni


21. junija je na Velenjskem gradu potekala podelitev priznanj in diplom za najboljše inovacije v SAŠA regiji za leto 2010.

Nagrade za najboljše inovacije že od leta 2000 podeljuje Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica.

SŠGZ je letos v ocenjevanje prejela 14 predlogov iz osmih podjetij, podelila pa štiri zlata priznanja, pet srebrnih in pet bronastih.

HTZ Velenje je osvojil zlato priznanje za Drobilnik premoga PV – HTZ.

PV je prejel srebrno priznanje za inovacijo Mehanizirana podgradnja jamskih prog s pomočjo podajalnika lokov PL08 – PV .

Drugo srebrno priznanje pa je PV osvojil z inovacijo Avtomatizacija transporterjev premoga na pripravskih deloviščih.

Nagrade za najboljše inovacije so podelili predsednik Komisije za ocenjevanje inovacij pri SŠGZ Bojan Stropnik, župan MO Velenje Bojan Kontič, in županja Občine Nazarje Majda Podkrižnik.

Stropnik je ocenil, da je bil odziv na 12. zaporedni razpis po številu sodelujočih podjetij in prijav dober, inovacije pa imajo skupno kar 150 avtorjev.

Alenka Avberšek, izvršna direktorica v GZS, je dejala, da je tisti, ki je pravočasno vlagal v svoj razvoj tehnologije in ljudi danes velik zmagovalec.

Dr. Cvetka Tinauer, predsednica SŠGZ, je z besedami: »Inovativnost ni strošek, inovativnost je naložba,« poudarila pomen inovacij za izhod Slovenije iz krize.

Prireditev je spremljal program, v katerem sta nastopila operna pevca Katerina Roussou in Primož Vidovič.
 
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas