SKUPINA PV

Evropsko prvenstvo v krosu


Premogovnik Velenje je 9. decembra v Muzeju premogovništva Slovenije pripravil sprejem, ki so se ga udeležili organizatorji in funkcionarji Evropske atletske zveze, Atletske zveze Slovenije in MO Velenje.

Predsednik Uprave dr. Milan Medved je ob tem izrekel zahvalo vsem tistim, ki so sodelovali in pomagali pri izvedbi Evropskega prvenstva v krosu.

Da je atletika eden od osrednjih in v Sloveniji tudi zelo cenjenih športov, je dodal predsednik Atletske zveze Slovenije dr. Peter Kukovica.

"Pri tem je zelo pomembno, da tudi lokalna skupnost in družbe, kot je Premogovnik Velenje, podpirajo šport in društva," je dejal dr. Kukovica.

Hansjörg Wirz, predsednik Evropske atletske zveze je povedal, da ni pogosto, da se dve prvenstvi odvijeta na isti lokaciji v tako kratkem času.

Wirz je dejal: »To je predvsem zasluga močne AZS, za katero pa mora seveda stati tudi močan in uspešen klub, ki ima močno podporo v gospodarstvu, za kar se še posebej zahvaljujemo Premogovniku Velenje.«

Ob tej priložnosti je dr. Medved predsedniku EAZ Hansjorgu Wirzu, predsedniku AZS dr. Petru Kukovici, generalnemu direktorju EAZ Christianu Milzu,

županu Mestne občine Velenje Bojanu Kontiču

in predsedniku OO mag. Marjanu Hudeju podelil posebna spominska darila – diamante iz ksilita.

Hansjörg Wirz, predsednik Evropske atletske zveze, predsednik Uprave Premogovnika Velenje dr. Milan Medved in predsednik Atletske zveze Slovenije dr. Peter Kukovica.

Sprejem so z glasbo popestrili člani Rudarskega okteta Velenje.
 
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas