SKUPINA PV

HTZ Velenje ima novo linijo za prašno lakiranje


9. oktobra smo v Premogovniku Velenje tudi uradno odprli novo linijo za prašno lakiranje, ki so jo v podjetju HTZ Velenje – Storitve in proizvodnja na podlagi analize trga uvedli na začetku letošnjega leta.

V novem prodajnem programu Lakirnica HTZ, v katerem je trenutno zaposlenih 7 delavcev,

sestavljajo in prašno lakirajo lahke kovinske izdelke z uporabo barv brez topil in

ta metoda je priznana kot okolju najbolj prijazen, najcenejši in najvarnejši način lakiranja.

Na otvoritveni slovesnosti je predsednik Uprave Premogovnika Velenje dr. Milan Medved povedal, da je od tem dogodku zelo zadovoljen,

saj gre za nov program, ki predstavlja velik korak za Skupino Premogovnik Velenje in omogoča produktivno zaposlovanje invalidov.

»S ponosom in velikim zadovoljstvom opazujem rast celotne Skupine Premogovnik Velenje, saj se ne ustrašimo niti najzahtevnejših projektov," je dejal dr. Medved.

»Lakirnica bo povečevala prihodke izven Skupine,« je prepričan tudi direktor podjetja HTZ Velenje Dejan Radovanović.

»Program, ki je namenjen prašnemu lakiranju, poteka po okolju najbolj prijazni metodi," je dejal Stanislav Dacar, vodja Storitev in proizvodnje.

Za tako zahtevno tehnologijo so morali v HTZ Velenje zagotoviti primerne prostore, ki so jih uredili v hali Remonta II, kjer je bil včasih Rudarski program.

Po izdelavi idejnega načrta postavitve sestavljalnice in lakirne linije z upoštevanjem zahtev tehnoloških in logističnih procesov so halo v celoti rekonstruirali.

Izdelali so novi tlak z elektrostatičnim prevodnim premazom, na novo uredili plato pred objektom,

postavili novo plinsko postajo z razvodom plinske instalacije v objektu in nadstrešnico za potrebe skladiščenja.

V objekt so namestili nov stikalni blok za povečanje električne moči.

Po montaži lakirne linije so morali postaviti še pet izpuhov iz naprave in na novo napeljati elektro- in strojne instalacije.
  
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas