SKUPINA PV

Zadnja reševalna vaja v 2012


15. decembra 2012 je v Premogovniku Velenje potekala letošnja zadnja reševalna vaja članov Jamske reševalne čete, ki šteje 111 članov.

Zelo uspešna vaja je ponovno potrdila visoko strokovno usposobljenost in fizično pripravljenost članov Jamske reševalne čete Premogovnika Velenje.

Predpostavka potencialne nevarnosti je bil nastali zrušek na povratni strani odkopa k. –65/F,

zaradi česar je prišlo tudi do vdora večje količine nevarnih jamskih plinov.

Po umiku zaposlenih iz ogroženega območja je bilo ugotovljeno, da so pogrešani štirje rudarji, in takoj je stekla reševalna vaja.

Dežurni premogovnika je aktiviral reševalce v jami, ki so sestavili dve reševalni ekipi.

Formirani so bili štab reševanja, tri zunanje ekipe reševalcev in ekipa za zvezo.

Reševalno vajo je vodil in analiziral vodja Proizvodnega področja in glavni tehnični vodja Ivan Pohorec, ki je tudi vodja Jamske reševalne službe.

Predsednik Uprave Premogovnika Velenje dr. Milan Medved se je reševalcem zahvalil za trud, ki ga nenehno vlagajo v delo reševalne čete.

Na zadnji letošnji vaji so se tradicionalno poslovili tudi od štirih članov ter jim v zahvalo za trud, prispevek in pomoč v JRČ podelili priznanja in spominska darila:

Bojana Jezernika, Dejana Radovanovića, Rajka Pirnata in mag. Marjana Kolenca.

Posebne pozornosti je bil deležen mag. Marjan Kolenc, ki je kar 20 let vodil Jamsko reševalno službo PV.

Dr. Milan Medved je ob predaji palice dejal, da upa, da jo bo Ivan Pohorec nosil s takim zanosom, kot jo je mag. Marjan Kolenc, kar je velika obveza.

Ivanu Pohorcu je dr. Milan Medved zaupal tudi skrb za Rudarski oktet Velenje, ki ga je do zdaj vodil mag. Marjan Kolenc.
   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas